torsdag den 27. februar 2014

Anmeldelse af Jakob Knudsens Resten er tavshed

Da en morgenbader en smuk sommerdag finder en strandvasker nedenfor Kronborg, regner politiet det for en rutinesag: et selvmord eller en beruset sømand som er faldet over bord.

Men snart står det klart, at der er tale om et drab, og for politiinspektør Kristian Swane udvikler efterforskningen sig hurtigt til et mareridt. Sagen viser sig nemlig at have forbindelse til Emilie, hans yndlingsniece som er forsvundet - nu på ottende døgn - sammen med sin kæreste, en højt profileret og kontroversiel klimaforsker.

Mens Kronbord er rammen om de sidste hektiske forberedelser til en international klimakonference, arbejder Swane om kap med tiden. Det skal vise sig, at han har stukket hånden i en hvepserede af forskerjalousi, og at der bag uenigheder om klimaproblemer gemmer sig gamle hemmeligheder og fortielser.

Anmeldelse:
Dette er 3 selvstændige bind i serien om Kristian Swane. Man kan godt læse dem hver for sig, MEN jeg vil absolut anbefale at man læse de foregående inden. I hvertfald 2'eren - ellers vil der være for meget der er indforstået.

Jakob Knudsen tager i alle sine bøger etiske problemstillinger op til debat. Det er med til at du husker bogen længere tid efter du har læst den. I denne er det blandt andet spørgsmålet om hvor langt man som forsker er villig til at gå? Er du villig til at ændre i datagrundlag, for at miskreditere andre - eller selv komme nemmere til de resultater som gerne vil dokumentere?

Herudover er der selvfølgelig hele habilitetsspørgsmålet. Kan man lade en politiinspektør foretage private undersøgelser, hvor denne egentlig skulle stå for en drabsefterforskning.?

Det er svære spørgsmål som alle kan have en holdning til, men hvor langt ville du være villig til at gå hvis var forsker?

Jakob Knudsen skriver flydende og jeg fløj igennem krimien.

Jeg havde selv meget store forventninger til den, de blev delvist indfriet. Det er en god krimi - god gennemarbejdet. Ikke mindst er prolog jo skrevet så man  - eller rettere jeg lige tænkte at jeg nok ikke lige havde lyst til at bade ved Kronborg sådan lige med det samme. Men nu er jeg jo også så heldig at bo i Jylland :)

Jeg var selv mere vild med Når engle græder blod, men denne er bestemt også spændende og en god krimi.

Har du læst de tidligere 2 i serien skal du bestemt også læse denne. Har du endnu ikke læst noget af Jakob Knudsen, så er det da bare om at komme igang.

God læselyst.

1 kommentar:

  1. A very interesting and nice blog.
    Greetings from Portugal

    Paulo Gonçalves
    http://viajaredescobrir.blogspot.com

    SvarSlet