fredag den 2. maj 2014

Anmeldelse af Jakob Melanders Serafine


Københavns overborgmester, Mogens Winther-Sørensen, bliver fundet myrdet i sin herskabslejlighed. PÅ gerningsstedet finder man en ung kvinde af udenlandsk oprindelse, tilsyneladende prostitueret. Hun er i choktilstand og nægter at opgive mere end sit fornavn - Serafine. Politiassistent Lars Winkler er på den delikate sag, som kompliceres yderligere af, at den myrdedes mor, partiformand for De radikale og landets økonomiminister, blander sig i efterforskningen - godt hjulpet af sin PET-agent, som også er Lars' ærkefjende. Og hvorfor virker ministeren og hendes mand så sært uberørte af sønnens død? Da Lars begynder at grave i overborgmesterens fortid, er der dunkle huller. Langsomt afdækkes en historie om en ung idealistisk mand, der kun havde ét ønske: at gøre sig fri af sin familie og leve sit eget liv.

Anmeldelse:
Jakob Melander har her begået en rigtig spændende krimi, men en del politiske intriger som bare løfter spændingsniveauet.

Sproget er let og flydende, du flyver bare igennem denne krimi. Det gør du selvfølgelig også fordi at det er en krimi som er spændende og som har en historie at fortælle.

Det viser sig hurtigt at Serafine liv og skæbne er tæt forbundet med Mogens Winther-Sørensen. Serafines historie er stærkt beskrevet, hun er en person som er præget af hendes baggrund, familie og de ting hun oplever på godt og ondt. Serafine har meget at kæmpe med, det samme kan man godt sige om Mogens Winther -Sørensen. Han har dog primært sin mor at kæmpe imod. Den kamp er langtfra lige. For moderen trækker i alle de tråde hun an for at få Mogens til at blive i det politiske liv. Hun bruger sin familie efter hvad der lige kan fremme hendes valgkamp. Så det er ikke småting familien udsættes for.

På samme måde får hun via sin PET-agent sat mange hindringer i vejen for Lars' efterforskning, og han er tæt på selv at måtte betale en høj pris for sin fortsatte efterforskning.

En rigtig spændende krimi, som er svær at lægge fra sig. For man skal jo lige vide lidt mere om Serafine og hvorfor det nu var at Mogens blev overborgmester.

Plottet er rigtig godt skruet sammen. Personerne er beskrevet maget realistisk og du får hurtigt en følelse af at kende dem rigtig godt.

Er du til spændende krimier med politiske intriger, så skal du ikke gå glip af denne.

Rigtig god læselyst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar