søndag den 28. september 2014

Elsebeth Egholm - Vild med Ord og Forfatterforedrag

Da jeg var til Litteraturfestivalen Vild med Ord i Aarhus Festuge, var jeg inde og høre Elsebeth Egholm. Her handlede det primært som TV-serien Dicte.

Seriens første sæson var meget populær i Danmark, Norge og Sverige - men ikke hos anmelderne. Elsebeth Egholm har ingen planer om at blive manuskriptforfatter - altså et filmmenneske. Elsebeth Egholm mener at hun altid vil være et bog menneske. Tak for det - jeg er i hvertfald glad for at hun vil blive ved med at skrive bøger.

Elsebeth Egholm mente også at hendes læsere sagtens kunne skelne Dicte i hendes bøger og Dicte fra TV-serien Dicte. Det er kun den første sæson som er baseret på hendes krimier om Dicte, de efterfølgende sæsoner - der arbejdes pt. på en 3. Sæson, her mens 2. Sæson lige er skudt i gang på TV2, udvikler Dicte sig i en helt anden retning end hun gør i bøgerne.

Til forfatterforedraget på Hovedbiblioteket i Aarhus fortalte Elsebeth Egholm at i den kommende krimi - som egentlig bare skulle have været en ebog på 100 sider som skulle sælges op til jul, er Dicte og Bo taget til Gozo. Gozo er også der Elsebeth Egholm tidligere har boet, og nu har en lejlighed. Men da ideen godt kunne bære en hel bog, så er det det som den bliver.

Elsebeth Egholm fortalte også at hun har planer om at lade Dicte holde en pause efter ovenstående krimi, som sandsynligvis bliver udgivet i løbet af foråret 2015. Dette næste projekt som Elsebeth Egholm omtalte bliver en spændingsroman, det projekt sådan set var klart til at blive skrevet, men at det nu måtte vente lidt.

Vi fik også et bud på hvorfor krimier er så populære. "Der er ikke noget mere spændende end når der overgår andre noget forfærdeligt. En krimi bringer orden i kaos, derfor er de populære. Plottet i krimien giver spænding g og underholdning, motivet er det vigtigste. En krimi er en illusion, hvor man giver læseren en oplevelse af at det er styr på det hele. Hvis du ligger mærke til det så er der i krimier ikke længere nogen som dør bare ved at blive skudt - det er ligesom blevet for kedeligt.

Det er da ret tankevækkende!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar