søndag den 25. januar 2015

Anmeldelse af Thorkild Lygums Den sicilianske opgave

Forlagets beskrivelse:
Vi skriver 1992. Italien befinder sig i chok efter mordene på de to supermagistrater Giovanni Falcone og Paolo Borsellini, og også på den internationale scene vækker mordene bekymring.

CIA og MI6 sender observatører til Sicilien, og da NATO's efterretningstjeneste har en standby observatør i landet, beslutter de at gøre det samme, så berider Lars Steensen bliver trukket frem fra mølposen.

Opgaven sender ham rundt på de sicilianske stævnepladser, hvor de største hesteejere er mafiaens spidser, men han ved på forhånd, at det ikke vil blive der, han får færten af noget, og som sædvanligt går han langt udenfor sine beføjelser.

Anmeldelse:
Denne spændingsroman er nok særlig interessant hvis du er hesteinteresseret. Det er ikke ofte at man støder ind i en "undercover-agent" som har som hovedbeskæftigelse at arbejde i hestebranchen. Handlingen foregår dels i Danmark og i Italien. Hovedpersonen Lars bor og arbejder fortrinsvis i Italien.

Egentlig er den et ganske friskt pust, men efter en særpræget - men god - indledning, er det meget småt med spændingen indtil halvvejs inde i bogen.

Personerne er ganske fint beskrevet. Sproget er også udmærket, men til tider er der lidt for meget fyldstof som egentlig ikke rigtigt gør noget for handlingen.

Selve konceptet eller plottet er ganske godt, men det kunne bare have blevet så meget mere. Efter indledningen havde jeg meget større forventninger end den kunne indfri. Men alt i alt var jeg okay underholdt, det var bare ikke sådan at jeg hele tiden lige skulle læse et kapitel mere.

En del af beskrivelserne i forbindelse med ridebanespringen, var totalt spildt på mig, det ved jeg simpelthen ingenting om.

Men det var heldigvis ikke alt for forstyrrende for læsningen.

God læselyst.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar