tirsdag den 13. januar 2015

Bogforum - Lotte Petri


På bogforums sidste dag var jeg til en meget interessant debat med Lotte Petri og Bonnichsen. Lotte Petri fortalte at hun inden hun var startet på bogen sort død, havde været til et foredrag med Bonnichsen i Hillerød. Hvor Bonnichsen fortalt om sit tidligere arbejde med vurdering af terror-risiko. Her fik vi nok alle en overraskelse, da Bonnichsen anser det yderste højre stadigvæk er at betragte som en større fare end den som de yderliggående muslimske organisationer udgør i forhold til terrortrusler i Danmark. Der skal man huske at se til højre, som Bonnichsen udtrykker det.

Blandt andet gik snakken på hvordan man kunne opdage en person som Breivik, inden det går galt. Hertil svaret Bonnichsen at alle ensomme "ulve" er en udfordring for enhver efterretningstjeneste. For hvordan opdager man disse? Den ensomme "ulv" kommer jo netop ikke i de kredse man normalt overvåger. Fra tanke til handling, der er der faktisk lang vej. Det kræver observationer, evt. Indkøb af forskellige ting. Det er i denne face at man har mulighed for at opdage at her er der måske noget på vej. Den norske efterretningstjeneste fik blandt andet en sønderlemmende kritik for ikke at have opdaget at Breivik havde søgt på 600 opskrifter på bomber, det mener Bonnichsen skulle have fået deres alarmklokker til at ringe.

Bonnichsen er ligeledes overbevist om at den danske befolkning ville have reageret hvis der til en kolonihave var kommet en lastbil med 6 tons gødning til en lille have på 100 kvm.

En rigtig spændende debat.

Har du endnu ikke læst Sort død af Lotte Petri, så kan jeg kun opfordre dig til at komme i gang. Hun skriver rigtig godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar