søndag den 6. september 2015

Anmeldelse af Forsvundet af Gittemie Eriksen

Bagsidetekst:
En dreng på tur med sin børnehave finder en indtørret arm i et moseområde på Falster. Snart dukker der lignende fund op fra flere moseområder og de viser sig at være af nyere dato. Hvert fund ser ud til at være en hel søskendeflok. Retsmedicineren Pia Holm og politikommisær Lars Andersen står foran en stor opgave med at finde en gerningsmand, for hvem det er lykkedes at skjule sine gentagne gerninger i over tres år.

Meget tyder på, at han stadig er på spil. Kan de nå at forhindre endnu et massemord på en hel børneflok? Samtidig har Pia Holm sine egne ting at kæmpe med. Spøgelserne fra fortiden hjemsøger hende og kræver hendes opmærksomhed.

Forsvundet er 3. bind i en krimiserie af Gittemie Eriksen.

Anmeldelse:
Jeg har ikke læst de 2 første bind i serien, om det er en ulempe? Tja i forhold til de referencer der er i denne krimi, ja så er det nok.

Personskildringerne er egentlig gode nok, men der er alt alt for mange personer med - og nogen som egentlig ikke er relevante for handlingen. Både Lars og Pia er begge hovedpersoner, det fungerer også udmærket langt hen ad vejen. Pia har haft en barndom fuld af svigt. Både moren og stedfaren svigter hende på hver deres grusomme måde.

Plottet har masser af potentiale. Det er bare ærgerligt at det er så indlysende hvem gerningsmændene er - så tidligt i historien. Det er i sig selv ikke afgørende, men det er som trækker ned i læseoplevelsen er at historien fortsætter længe efter at opklaringsarbejdet er udført. Det er ikke fordi at det er dårlig historie - det er det slet ikke. Det kunne bare have været en meget mere spændende historie, hvis forbrydelsernes bagmænd havde været bedre camoufleret.

Plottet er sådan set udmærket, men til slut sidder jeg med en fornemmelse af en krimi som startede ud rigtig flot - men som havde svært ved at holde niveauet hele vejen igennem.

Rigtig god læselyst - måske er du slet ikke enig i min bedømmelse?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar