onsdag den 30. september 2015

Bogbloggertræf 2015

Lørdag den 26. september var jeg til Bogbloggertræf sammen med en masse andre dejlige bogbloggere. Jeg havde for lang tid siden aftalt at køre sammen med en anden som også skulle afsted og som boede i nærheden. Vi endte med at køre 5 sammen. Det var nok de 4 jeg fik snakket mest med. Da vi først kom til Ålborg, så var det egentlig begrænset hvor mange man nåede at snakke med.

Langt de fleste af de andre bloggere havde dog et andet interessefelt, men det betød faktisk slet ikke noget. For det vigtigste var at netværke med andre bloggere, og bare det at tilbringe en andre som er lige så bognørdede som en selv - ja det var fantastisk. Det første der møder os efter at vi kommer ind i det lokale som vi skal være i er et flot dækket bog med indpakkede gaver og et fyldt net fra Tellerup helt fyldt op med bøger og en flot plakat.

De fire arrangerører, som har står for alt det praktiske arbejde, Rikke, Simone, Irene og Karin præsenterede dagens program. Og mens vi gik i gang med frokosten, pakkede vi gaven på bordet ud som var bogen Simple Living af Nadia Pleisner. Nadia holdt et foredrag om hendes kamp mod Louis Vuitton. Det hele startede egentlig bare med at hun gerne vil gøre opmærksom på og hjælpe ofrene i Dafur. Den tegning som Nadia havde kreeret hvor en afrikansk dreng holder en taske - selv om det ikke var en Louis Vuitton taske, så kørte de alligevel på at der var tale om salg af deres produkt. Nadia var super god til at fortælle - og jeg er da glad for at jeg fik lov at høre Nadia og ikke mindst at jeg fik bogen med hjem.

Herefter var det tid til at få snakket med alle de forskellige bloggere. Der skulle selvfølgelig også en lille signatur i Nadias bog.

Rikke havde bagt den vildt lækre og flotte lagkage. Den smagte virkelig mums. I mens vi andre guffede kage i os, fortalte fantasy/horrorforfatteren Carina Eyrtt om sit forfatterskab. Det er altid super spændende at høre forfattere fortælle om deres passion for at skrive bøger, og Carina var bestemt ikke nogen undtagelse.

Hvis vi troede at nu var det nok slut med overraskelserne - ja så kunne vi godt tro om igen. For der var masser af overraskelser tilbage fra arrangørernes side. Den næste der dukkede op var Rikki fra forlaget DreamLitt. Havde 2 bøger med til os alle, hvor den ene lige var kommet fra tryk og det havde ikke været helt nemt at få dem udleveret da fragten ikke havde sat dem hos Rikki som ellers aftalt. Så var gode råd dyre. Men alt endte godt - vi fik nemlig både Stålhjerte og Ild....

Bagefter havde vi en rigtig spændende debat. Her var det rigtig fint at både Rikki fra DreamLitt, et par af bloggerne har jobs hos et par forlag. På den måde kunne vi også få forlagenes holdning til forskellige ting. Såsom at et billede af en bog også er reklame. Selvfølgelig ville forlagene gerne have en anmeldelse af bøgerne omkring udgivelsesdatoen - men nogen gange var det også fint at man ventede med anmeldelsen til senere. På den måde fik man også ligesom gang i en ny omtale af bogen.

Lige inden dagen sluttede kom der en tidligere blogger som nu var frivillig i VildMedOrd - en litteraturfestival i Aarhus som i år foregår i DOKK1 den 23. - 25. oktober 2015. I hver ballon var der en seddel og i en enkelt var der et vindernummer - den heldige vinder vandt partoutbilletter til festivalen.

Til allersidst var der 1 Salander-mulepose med en sponsorgave fra Modtryk. og Så var der en kæmpe-mulepose fyldt med bøger. Hver af disse poser var fyldt individuelt så der var noget som passede til os hver i sær.

En helt igennem fantastisk dag. Det er ihvertfald ikke sidste gang at jeg deltager i Bogbloggertræf. Vi ses helt sikkert til næste år.

Herfra skal der lyde en kæmpe tak til alle sponsorerne som gjorde det hele mulig. Mange tak til jer.

 Modtryk, Tellerup, Rosinante, Politiken, People's Press, L&R, Punktum, Jentas, Facet, Iris, Mofibo, plusbog.dk, Gyldendal, Gads Forlag, Hr.Ferdinand, DreamLitt, Egolibris, Osuma, Turbine, Ulven & Uglen, Alvilda, BookEatersConvention, Saxo, VildMedOrd og Auto & Møbelpolstring v/ Børge Jensen1 kommentar:

  1. Det var rigtig hyggeligt at møde dig :) Som du skriver nåede man ikke at tale med så mange, så jeg fik helt sikkert også talt mest med jer i bilen :)

    SvarSlet