lørdag den 17. oktober 2015

Anmeldelse af Tom Oxagers Halsløs gerning

Forlagets beskrivelse:
Efterforskningsgruppen på politigården i Frederikshavn har fået ny leder, der viser sig at være endnu mere træls end sin forgænger. Carla Nejsig falder i unåde. Samtidig sker et mystisk mord på det åbne bibliotek Sæby i en stille aftentime. Selvom tomme butikker præger bybilledet, er der stor udvikling og aktivitet i forretningslivet. Barbie-Bente og Duftende-Doris konkurrer med alle midler. To kvinder tager en grusom hævn over en foretagsom restauratør.

Det idylliske Sæby mærker en bølge af wellness, rascisme, vold, mord, sabotage og narkotika true sin fremtid som attraktiv turistby. Den farverige præst Ellinor Wollesen klager sin nød til Jomfru Maria og stormer rundt i pastoratet for at gøre gode gerninger. Nye karakterer dukker op, og handlingen går over stok og sten.

Anmeldelse:
Når du sætter dig med denne "krimi" så skal du vide at bogen mere handler om at beskrive livet i Sæby end at opklare et mord. Der bliver opklaret mord, det er ikke det. Men der er overhovedet ikke nogen overraskelser. Du ved ret tidligt hvem gerningsmanden er og hvem der står bag og trækker i trådene.

Plottet er alt for nemt at gennemskue, der gøres ikke noget for at skjule hvem morderen er. Derfor bliver det mere en fortælling om livet i en mindre provinsby. På intet tidspunkt sidder man ude på kanten af stolen i spænding - for den slags spænding er der ikke i bogen. Der er rigtig mange personer i bogen, måske også for mange.

Sprogligt er den nem at gå til. Den er læsevenlig. Der er dog en del korrekturmæssige fejl. Manglende bogstaver i ord. Jeg har læst ebog-udgaven, forhåbentlig har papirudgaven ikke de samme mangler.

Tag den som det den er en hyggelig bog.

Alt i alt en fin bog om Sæby, men som krimi mangler den helt klart kvalitet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar