mandag den 14. marts 2016

Min krimimesse 2016

Dette indlæg er om mine oplevelser på året Krimimesse i Horsens. Du kan godt forberede dig på et længere indlæg.

Oplevelsen startede sådan set allerede lige efter jeg var steget på toget i Århus. Hvem kommer ind for at sætte sig i samme vogn? Det er ingen ringere end Inger Wolf. Så gik snakken ellers - og vi var så klar til at komme på Krimimesse.

Noget af det jeg elsker ved Krimimessen det er både at møde forfattere, folk fra forlagsbranchen som jeg samarbejder med og ikke mindst venner og blog-kolleger og læsere. Der er nogen som kalder Krimimessen i Horsens for den store fætter-kusine fest. Måske er det ikke helt forkert. Jeg føler ihvertfald at jeg kender rigtig mange af forfatterne og af de besøgene.

Som sædvanlig fik jeg ikke hørt særlig meget. Det blev dog til lidt med Jakob Melander, Sofie Sarenbrant og Lars Kepler på Krimimessens første dag. Faktisk blev der kort efter at Jakob Melander og Stefanie Caruana startede der interview lidt drama. Brandalarmen gik i gang. Først troede jeg at det var et stunt - men det var det ikke. Brand var der nu ikke, der var en som troede at den røde knap ved døren - var en døråbner. Så blev vi da tvunget til at komme lidt ud i det fine solskinsvejr. Heldigvis skulle vi ikke står der så længe.

Jeg er som i måske ved også en del af Team Krimifan, og derfor tilbragte jeg en del af min tid på People's Press/Krimifans stand med at snakke krimier.

Den seneste krimi/spændingsroman jeg har læst er Helle Vincentz "Stjålne liv" - den er jeg helt pjattet med. Helle skal jeg høre tirsdag den 15. marts til et foredrag der hedder Djøfere som krimihelt. (men det var lige et sidespring - det kan du snart læse om)

Ud over at være en del på Krimifans stand, så kunne man også være heldig at finde mig på Pernille Boelskov og Kim Juuls stand, hvor Eva Maria Fredensborg serverede krimimessens bedste latte. 

Lørdag mødte jeg også Clare Mackintosh som har skrevet bogen "Jeg lader dig gå". Den glæder jeg mig rigtig meget til at læse.

Egentlig var det meningen at jeg skulle optræde i et krimimagasin udgivet af DreamLitt, men det nåede desværre ikke at blive færdig. Det havde vi så en længere snak om - og jeg endte med at gå fra deres stand med denne nye krimi - inklusiv en signatur. Jeg er vild med personlige hilsner i krimier, så jeg var glad.

Efter et lille ophold på hotelværelset, så var jeg klar til forlagsmiddagen som jeg indtog sammen med de andre fra People's Press. Det var som altid hyggeligt.

Søndag startede stille og roligt ud - men med masser af sommerfugle i maven. Det var jo søndag at jeg skulle bevæge mig op på scene sammen med Lotte Petri. Dagen startede jeg ud på Krimifans stand hvor der var mange forfattere forbi; Agnete Friis, Inger Wolf, Jens Østergaard, Sofie Sarenbrant, Carin Gerhardsen, Ninni Schulmann og Viveca Steen. Da TV2 ØJ kom forbi for at lave en reportage med Inger Wolf gjaldt om at gå så lidt i vejen som muligt. Men på det tidspunkt var det ved at være tid til at jeg skulle til at bevæge mig mod Gymnastiksalen hvor jeg skulle på scenen.

Det gik over al forventning, jeg havde flere spørgsmål som jeg egentlig ville have stillet - men bedre med for mange spørgsmål end for få. Der var en del problemer med teknikken, men jeg prøvede at være cool. Da jeg først sad på scenen fløj sommerfuglene deres vej. Det gik godt, folk var glade og synes det havde været spændende. Så måske vil jeg alligevel gøre det igen en anden gang hvis jeg får muligheden.

Herefter var det tid til lige at slentre lidt rundt og se om jeg kunne finde alle dem som jeg endnu ikke havde fået hilst på. Her mødte jeg blandt andet David Sparrevohn Mørch. Som synes dette om Krimihjerte - "Shes one of the good ones" - Tak for det David.

Min krimimesse sluttede af med at jeg var til Krimi Bingo Banko. det havde jeg ikke prøvet før og det var da ganske sjovt. Det er bestemt ikke sidste gang at jeg skal være med til det. Men her gælder det om at komme i god tid. For når man ikke at få en spilleplade - tja så er det ret ærgerligt, for så kan man ikke være med.

Det var Bille& Bille som stod for afholdelsen af Krimi Bingo Banko. Hovedpræmien var sjovt nok 2 eksemplarer af deres nye krimi Vredens ord. Der var rigtig mange krimi-boggaver. Og jeg vandt faktisk én som jeg ikke havde i forvejen. Så er der nok nogen som vil spørge kan det virkelig lade sig gøre - og JA det kan det faktisk godt.


Herefter var jeg klar til at komme hjem og fordøje oplevelserne. Og ja jeg glæder mig allerede til Krimimessen 2017.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar