torsdag den 21. juli 2016

Dorthe Annette Hansens Et bånd af blod

Et bånd af blod er en kort spændingsroman på 159 sider. Det er den første bog jeg læser af Dorthe Annette Hansen.

I starten møder man fire venner som er på vej hjem i Mias bil en lidt ældre Alfa Romeo - den er hun ret stolt af. De har alle fået for meget at drikke. Det går selvfølgelig galt. Mia ender med at komme i fængsel da hendes 2 venner (Lisette og Jonathan) vidner imod hende.

Mia har haft hukommelsestab, men er nu ved at få hukommelsen tilbage. Vennerne er en tur i Tivoli, på en tur i Dæmonen går det helt galt. Mias bøjle vil ikke låse sig fast - og hun falder ud undervejs. Politiet arbejder samtidig på en psykiaters død. Herefter går jagten ind på at finde ud af om der er en sammenhæng mellem de 2 dødsfald, og om der er tale om selvmord eller drab.

Det er en ganske god historie, som grundlæggende handler om manipulation, skyldfølelse og magt over andre mennesker. Det er en historie om gammel kærlighed og gamle venskaber. Men er der reelt tale om et venskab - eller er det bare en vane at man er sammen?

Det er en historie hvor man ikke får de store overraskelser, men jeg synes alligevel at der er tale om en godt opbygget historie. Sproget er let og flydende, og er med til at gøre at du vender den ene side efter den anden. Så læseoplevelsen bliver kort, men god.

Personskildringer er udmærkede og du kommer tæt på alle de væsentlige personer; Mia, Mark, Lisette og Jonathan.

Det er en hurtigt læst, kort god sommer spændingsroman. Hvis det er det du leder efter så var denne måske det rette for dig.Ingen kommentarer:

Send en kommentar