søndag den 7. august 2016

Patricia Melos Varme lig

Lige nu hvor der er OL i Rio, må være det oplagte tidspunkt at prøve en brasiliansk krimi.

Den handler om den mandlige hovedperson som forlader et job som marketingchef efter at have givet en af sine ansatte en lussing fordi at hun har en piercing i næsen. Hvorefter den ansatte begår selvmord. Den mandlige hovedperson føler sig skyldig, og flytter fra Sao Paulo til en by på landet.

En dag hvor han er ude at fiske ser han et lille fly styrte ned i floden. Han kører tættere på for at undersøge om hvad der er sket. Han finder ud af at det er byens rigeste kvægavlers søn og tager det kilo kokain han finder i flyet med sig. Herefter bliver han indblandet i narkohandel, forræderi, sammensværgelser, afpresning og korruption.

Det er en forholdsvis kort krimi på små 190 sider. Patricia Melo er en af Brasiliens bedst sælgende krimiforfattere og hun vandt med Varme lig i 2014 en German Crime Fiction Award.

Det er en noget anderledes krimi end det jeg ellers har læst. Den betegnes måske som en krimi - men den er nærmere end spændingsroman. Den handler ikke om at finde ud af hvem der er skyldig i et mord, men derimod nærmere om hovedpersonen slipper afsted med det han foretager sig. Det ender nu også med at være pænt spændende, men er alligevel lidt forudsigeligt.

Du kommer til at kende den mandlige hovedperson rigtig godt på godt og ondt. Om du så ender med at kunne lide ham som person er en helt anden sag. Personerne omkring ham er også fint beskrevet. Der er også rigtig gode beskrivelser af hvordan politiet arbejder og af hvordan kulturen er i Brasilien.

Det har været en god læseoplevelse, men primært på grund af at jeg lærte noget om kulturen i Brasilien og ikke så meget på grund af selve historien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar