fredag den 23. september 2016

Bloggermøde med Jakob Melander

Billed lånt af Bibelselskabets Forlag
I dag har jeg været til bloggermøde med Jakob Melander og Bibelskabets Forlag. De havde inviteret nogle krimibloggere, heriblandt Vibeke og Lida fra Krimimessen. Vi blev trakteret med lækker tærte med kaffe på Cafe Casablanca midt i Århus.

Det var rigtig spændende at høre om hvordan samarbejdet mellem Jakob Melander og Bibelselskabet var kommet i stand. Jakob Melander havde haft frie hænder til at vælge hvad historien skulle handle om og hvordan historien skulle skrives.

Jakob Melanders indstilling til projektet med at skrive Elektra var, at den skulle være anderledes og skille sig ud.

Jakob Melander er som forfatter fascineret af temaerne familie og politik. Med inspiration fra Kain og Abel historien fra biblen, er familie-temaet hurtigt fundet.

Jakob Melander har tidligere brugt Radikale Venstre i en af sine Lars Winkler krimier (Serafine). Jakob Melander synes dog før at historien blev helstøbt, efter at Grækenland og delhistorien om tyveri af græske arkæologiske kunstgenstande blev en del af krimien.

Jakob Melanders far arbejdede på Thorvaldsens Museum, han var uddannet klassisk arkæolog, hvilket er samme uddannelse som Jakob Melanders kone har. Så det har jo været oplagt at tage den del med ind i historien.

Eget Billede
Jakob Melander har ikke brugt overvældende tid på research, det er fortrinsvis blevet brugt på en tur til Athen - hvor han var sidste år den 19. november. Det er 2 dage efter den 17. november som i 1973, blev starten på enden for militærjuntaen. Dette markeres i dagens Grækenland med at skoler, universiteter mv har lukket den dag. Ud over turen til Athen har Jakob Melander også læst et par bøger om tiden under militærjuntaregimet.

Når Jakob Melander skriver sine bøger har han masser af gule post-it som er inddelt i kapitler. Jakob Melander skriver kronologisk.

"I en bog kan man gøre alt, det handler om hvordan det bliver serveret."

Det har han jo ganske ret i.

Tak til Jakob Melander og Bibelselskabets Forlag for en dejlig eftermiddag.

Du kan læse min anmeldelse af Elektra på udgivelsesdagen den 30. september 2016.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar