torsdag den 20. april 2017

Djævelens Værk af Lotte Petri

Handling:
Over 1000 skeletter skal flyttes fra den nordlige del af Assistens Kirkegård for at gøre plads til en ny metrostation ved Nørrebros Runddel. Det vækker ramaskrig, da mange mener, at gravfreden forstyrres. Men det er ikke nok til at standse metrobyggeriet.

Rets antropolog Josefine Jespersen leder gravrydningen, og samtidig har hun til opgave at studere knoglematerialet, som skal indgå i et forskningsprojekt, før de jordiske rester bliver genbegravet.

En aften bliver hendes kollega, arkæologen Rita Magnussen, brutalt dræbt og smidt ned i en åben grav med et kors ridset ind i kraniet. Senere findes også en anden ung kvinde med et indgraveret kors myrdet på åben gade i det indre København.

Alt tyder på, at en satanistisk morder er på fri fod, og politiets efterforsker Alexander Damgaard beslutter sig for at konsultere en eksorcist. Den højtplacerede katolske præst er overbevist om, at Djævelen er på spil, og at årsagen til gravrydningen på Assistens, som han mener har åbnet en port til det onde.

Anmeldelse:
Djævelens værk har været rigtig længe undervejs fra Lotte Petri, men den var bestemt værd at vente på.

Djævelens værk er en rigtig pageturner - så vupti så er du færdig. Det er en fantastisk krimi, med masser af uhygge, gru og spænding. Djævelens værk er anderledes og så alligevel ikke. Det som er nyt i forhold til andre krimier jeg har læst - er selvfølgelig delen omkring eksorcisme. Det giver krimien et ekstra pift, og gør den om noget til sin helt egen.

Plottet er rigtig godt sammensat, særligt det om eksorcismen er ret spændende.

Persongalleriet er spændende og personerne virker nærværende. Det er nemt at se det hele for sig, som en indre film.

Har du endnu ikke læst noget af Lotte Petri, så skynd dig at få fat i denne yderst velskrevne og gennemresearchede krimi. Det vil du ikke fortryde - måske får du ligefrem en ny ynglingsforfatter.

Lotte Petri slår med Djævelens værk sit navn fast som et stjerneskud på den danske krimi himmel.

Jeg håber at komme til at få mange flere dejlige læseoplevelser med Josefine.

Krimihjerte sender 6 krimihjerter ud af 6 mulige med Djævelens værk ud på sin videre krimifærd.

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar