tirsdag den 9. maj 2017

Sandhed med modifikationer af Sara Lövestam

Handling:
Kouplan er en illegal iransk flygtning, der dagligt lever i frygt for at blive opdaget. For at overleve tilbyder han sin hjælp som privatdetektiv på nettet. Trods alle odds får han en opgave fra Pernilla, hvis 7 årige datter er forsvundet. Det ene sekund holdt hun Pernilla i hånden, og i det næste øjeblik var hun væk.

Jagten på kidnapperen leder Kouplan gennem Stockholms underverden, men samtidig er der noget mistænksomt ved Pernillas fortid. Hvad gør man, når sandheden viser sig at se helt anderledes ud end først antaget?

Anmeldelse:
Lige inden krimimessen læste jeg denne krimi "Sandhed med modifikationer". Det er en meget utraditionel krimi. Den er fuld af overraskelser og tvist hele vejen til sidste side.

For mig har det været en helt særlig oplevelse. En privatdetektiv som er en illegal flygtning i Sverige, det har jeg ihvertfald ikke oplevet før. Det er helt tydeligt i krimien at forfatteren Sara Lövenstam tidligere har arbejdet med flygtninge i Sverige. Beskrivelserne af deres forhold er rigtig fine, også de illegale flygtninges forhold er beskrevet meget troværdigt.

Sproget er så let og flydende, så du bare vender den ene side efter den anden.

Selve plottet er virkelig godt, og du bliver virkelig overrasket - jeg havde ihvertfald ikke lige set den udvikling komme. I Sandhed med modifikationer kommer du vidt omkring, du oplever flygtninge, en præst som er bundet af tavshedsløftet og sorg. Der bliver behandlet nogle meget interessante spørgsmål - som desværre vil afsløre for meget ved at nævne dem her.

Rigtig god fornøjelse med Sandhed med modifikationer.

Krimihjerte sender 4 ud af 6 mulige krimihjerter med Sandhed med modifikationer ud på sin videre krimifærd.Ingen kommentarer:

Send en kommentar