mandag den 25. september 2017

Falddato af Jan Thiele

Handling
Frederik Jersild venter på, at katastrofen indtræffer. Han arbejder som jurist i Fødevarestyrelsen, hvor en varslet fyringsrunde gør ham nervøs. Bedre bliver det ikke af, at Jersild er upopulær hos kollegaen Berit Schønning. Smukke, snedige Berit, som ledelsen elsker, og som Jersild på én gang frygter og begærer. Berit, hvis to tidligere ægtemænd begge begik selvmord. Officielt, i hvertfald.

Få dage inden fyringsrunden overrasker Jersild Berit i lag med kontorchefen. Er hun ude efter ægtemand nr. tre?

Kort efter begynder Jersild at føle sig forfulgt. Han frygter ikke bare for, at der er ved at blive udskrevet en fyringsseddel med hans navn på. Han frygter også for sit liv.

Hvem er det, der holder øje med ham? Hvad er det, de vil? Eller er han simpelthen blevet paranoid?

Anmeldelse
Denne bog betegnes som en krimi, men så er det ikke lige en krimi i gængs facon. Det har dog ikke nogen indvirkning på, at det er en ganske spændende bog. Selv om den er spændende, hører den til i den lette kategori.

Plottet er faktisk fint skruet sammen. Jersild som er den person der er fortællingens omdrejningspunkt, kommer du tæt ind på livet af. En anderledes personlig -  den måde han får stillingen som jurist i Miljøministeriet er ganske overraskende. Selv om man godt er klar over, at han nok har noget at skjule.

Ud fra mit kendskab til statslige styrelser, virker beskrivelserne af forholdene ganske realistiske. På en måde minder den mig en del om Djøf med Løg(n) i beskrivelsen af Miljøstyrelsen.

Det er en forholdsvis kort krimi, som måske lige leverer lidt rigeligt med forklarende tekst i forhold til bogens længde. Derimod ville jeg ikke have haft noget i mod at følge personerne lidt længere. Men ud over det, synes jeg historien hænger godt sammen. Den er velfortalt, letlæselig og spændende. Det som jeg godt kunne have ønsket var mere dybde, og at den kom lidt tættere på krimigenren.

Krimihjerte vil derfor gerne anbefale denne - hvis du er til en lidt anderledes krimi. Som måske er lige så meget er en spændingsroman som en krimi.

Krimihjerte sender 4 krimihjerter ud af 6 mulige med Falddato af Jan Thiele ud på den videre færd.

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar