torsdag den 12. oktober 2017

De ugudelige af Linda Castillo

Handling
Politichef Kate Burkholder bliver kaldt til et politidistrikt langt ude på landet. Her ønsker man hendes hjælp i en eskalerende situation i et isoleret amishsamfund, hvor man har fundet liget af en ung pige. det lokale politi er ude af stand til at trænge igennem den mur af tavshed, amishsamfundet møder dem med. Sheriffen beder Kate om at arbejde undercover og infiltrere samfundet forklædt som amishkvinde.

Kates kæreste, politiefterforsker John Tomasetti, er langt fra begejstret for ideen, velvidende at Kate ikke har erfaring med undercover-opgaver, og at hun dårligt vil kunne få hjælp, hvis hun skulle få brug for det.

Alligevel tager Kate afsted, og det lykkes hende at infiltrere det lille amishsamfund, hvor hun opdager en verden bygget på hemmeligheder og løgne, samt en række chokerende forbrydelser. Men hun er fuldstændig alene og må i sidste ende kæmpe for at slippe væk med livet i behold.

Anmeldelse
De ugudelige er 8. bind i serien om Kate Burkholder. Alle bøgerne handler om amishsamfundene i USA.

Jeg har ikke læst andre af Linda Castillos krimier, jeg var derfor spændt på om der var mange referencer til hvad der var sket i de tidligere bøger. Sådan oplevede jeg det ikke, heldigt nok.

Det er tydeligt forfatteren ved en masse om amishsamfundene. Deres påklædning, traditioner , væremåde, værdier og hvordan en biskop i et amishsamfund normalt optræder.

Det er bestemt en farefuld og spændende rejse Kate Burkholder begiver sig ud på. Til tider virker hovedpersonen dog ret anmassende med alle hendes spørgsmål. Tilsyneladende er der ikke nogen i amishsamfundet, som finder det mistænkeligt.

Historien er fortalt rigtig god, let og flydende. Personerne er levende og du vil ikke have nogen problemer med at se hele handlingen for dig. Det er alt sammen med til at du hurtigt er helt væk i handlingen. Der sker hele tiden små uforudsete ting i historien, så der er hele tiden nye tvist som drejer historien i helt nye retninger. Helt ufarligt er det ihvertfald ikke og til tider virker det ret skræmmende.

Alt er langt fra hvad det lader til i lige det her amishsamfund.

Alt i alt en rigtig god krimi. Hvis du kan lide at læse krimier som foregår i alternative miljøer så skal du bestemt prøve denne forfatter.

Krimihjerte giver De ugudelige af Linda Castello 4 store krimihjerter ud af 6 mulige

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar