mandag den 6. november 2017

To små piger af Hammer & Hammer

Handling:
En 11-årig pige forsvinder sporløst i en sjællandsk provinsby. Kort efter kaldes Konrad Simonsen tilbage på Politigården i København, fordi ledelsen ønsker at han skal indtage posten som leder af Rigspolitichefens Efterforskningsafdelingen - en nyoprettet afdeling, der skal håndtere uopklarede drabssager.

Konrad Simonsen modsætter sig idéen på det kraftigste. Han nyder sit otium for meget til endnu en gang at lade sig blive viklet ind i Politigårdens bureaukrati.

Sagen om den forsvundne pige vækker dog gamle minder, der inspirerer Konrad til at hjælpe med opklaringen. Det viser sig hurtigt at forsvindingssagen er forbundet med en sag fra 1980'erne, der var Konrad Simonsens allerførste uopklarede sag.

Konrad samler sit team og tager tilbage til den lille provinsby, hvor pigerne er forsvundet fra. Svaret på forbrydelserne må findes dér.

Anmeldelse:
Jeg havde store forventning til To små piger af Hammer & Hammer da jeg gik i gang med at læse den. Jeg synes nemlig, at de seneste af krimierne af søskendeparret Hammer - som jeg har læst har været eminente. Det var To små piger også.

To små piger er 8. selvstændige krimi i serien om Konrad Simonsen og komtessen. I denne finder man ud hvordan de første gang mødte hinanden. Som læser for du en forklaring hvorfor kollegerne kaldes dem for Simon og komtessen. Konrad Simonsen og komtessen er jo egentlig gået på selvvalgt pension, men det kan der jo selvfølgelig ændres på.

Det er et rigtig godt plot som Hammer&Hammer har fået sat sammen. Historien er spændende og fortalt på måde så man hele tiden lige skal vide hvad der nu sker. Historien er fordelt over to tidslommer - 1982 og 2015. Det fungerer rigtig godt, på denne måde kommer man godt i begge sagerne om de forsvundne piger.

Personskildringerne er levende og vedkommende. De vigtige personer kommer hurtigt helt ind under huden på dig som læser. Der er masser af dynamik i krimien og det er en rigtig pageturner.

Det har været en fornøjelse at være i selskab med Konrad og komtessen igen. Forhåbentlig bliver det ikke sidste gang. Jeg anbefaler derfor gerne To små piger.

Lotte Hammer og Søren Hammer har igen skrevet en rigtig god krimi. Har du endnu ikke læst noget af forfatterne så kan jeg godt anbefale denne.

Rigtig god læselyst.

Krimihjerte giver To små piger af Hammer & Hammer 6 krimihjerter ud af 6.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar