lørdag den 3. februar 2018

De forsvundne af Caroline Eriksson

Handling
En solrig sensommeraften sejler Greta, Alex og datteren Smilla fra sommerhuset til øen i den sagnomspundne sø Maran.

Greta bliver ved båden, mens far og datter går på opdagelse på øen. De kommer ikke tilbage. Ude af sig selv gennemsøger Greta øen, men hun finder dem aldrig. Heller ikke på fastlandet.

Jo mere Greta graver i omstændighederne omkring Alex' og Smillas forsvinden, des tydeligere bliver det, at der er noget, som ikke stemmer.

Taler myten om Marans onde kræfter sandt? Hvem er Alex egentlig? Og findes der en forbindelse mellem Alex' og datterens forsvinding og det, der skete, dengang Gretas far døde for mange år siden? Eftersøgningen og de mange ubesvarede spørgsmål får Greta til at tvivle på, hvad der er sandt, og hvor løgnene ligger.

Anmeldelse
Caroline Eriksson er en svensk forfatter som debuterede med denne spændingsroman, som må siges at tilhøre genren Domestic noir.

Jeg synes det er en rigtig fin debut, som kan ende med et fantastisk forfatterskab. Selve historien fandt jeg spændende, men samtidig også til tider forvirrende. Forvirringen opstår fordi at det skiftes mellem fortællerpersoner. Problemet er sådan set at man selv skal gætte hvem der er fortællerpersonen. Selv om det er forvirrende, så er det nu heller ikke værre end det. Det er stadigvæk en spændende bog.

I historien finder man ud af meget om Greta og hendes families historie. Samtidig finder man også ud af hvem Alex er. Gretas har gennem hele sit liv haft et om tumlet liv, efter en traumatiserende oplevelse som barn.

Hvis man kan lade værre med at blive irriteret om det forvirrende skift i jeg-fortælleren, så går du en god læseoplevelse i møde. Jeg synes, det var en meget spændende historie som jeg havde svært ved at lægge fra mig.

Alt i alt har det været et rigtig behageligt bekendskab, at læse De forsvundne af Caroline Eriksson. Bogen har været utrolig populær i Sverige. Måske er det også noget for dig.

Rigtig god fornøjelse.

Krimihjerte giver De forsvunde af Caroline Eriksson 4 ud af 6 hjerter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar