torsdag den 22. februar 2018

Heksedrengen af Lone Theils

Handling
En mand findes bestialsk myrdet på en kirkegård. Kort efter findes det maltrakterede lig af en lille dreng. London-korrespondent Nora Sand har mistanke om, at begge mord har forbindelse til en celeber skilsmissesag mellem en dansk reality-stjerne og en russisk oligark, der slås om forældremyndigheden over deres søn.

Men har Nora for en gangs skyld gabt over mere, end hun kan klare? Jagten på sandheden bringer hende ud i allermørkeste afkroge af London, der hvor sort magi hersker.

Anmeldelse
Det er trejde krimi i serien om Nora Sand. Heksedrengen er den første i serien jeg har fået læst. Hvorfor jeg ikke har fået læst de andre i serien ved jeg ikke, men det er jo heldigvis ikke værre end at jeg kan nå det endnu.

Det er en rigtig spændende historie, som delvist er inspireret af virkelig hændelser.

Plottet er fint bygget op. Der er forskellige historier i krimien som fint bliver bundet sammen til slut. Det er derfor en helstøbt, fascinerende og yderst spændende krimi.

Det er tydeligt gennem hele krimien at der er brugt masser af krudt på research. Det gør historien realistisk, samtidig giver den et troværdigt billed af hvordan det er at arbejde som journalist for et dansk magasin i London.

Sproget er let og flydende, det er med til at siderne hurtigt vender sig. Person- og miljøbeskrivelserne er rigtig gode. Det giver læseren en følelse selv at være en del af handlingen. Beskrivelserne af London bærer præg af at det er en by som står forfatterens hjerte nær.

Det er en spændende, underholdende og alligevel en helt særlig krimi. Det er ikke nogen bloddryppende krimi, og det klæder den faktisk rigtig godt.

Jeg synes, det er en meget anbefalelsesværdig krimi.

Det er altid en fordel at læse en serie i den rigtige rækkefølge, men Heksedrengen er skrevet som en selvstændig krimi i serien. Så den kan godt læse uden at man har læst de foregående 2 krimier i serien. Har du ikke læst noget af Lone Theils endnu, så vil jeg anbefale at du starter med Pigerne på Englandsbåden.

Krimihjerte giver Heksedrengen af Lone Theils 5 ud af 6 krimihjerter.

Rigtig god fornøjelse med den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar