søndag den 11. marts 2018

Ser du krimiserier på TV?

Der findes et utal af krimiserier på utallinge streamingtjenester. Som ved alt andet er nogle bedre end andre.

Ud over at jeg læser mange bøger i krimigenren, så ser jeg også en del krimiserier på DR, TV2, Netflix og HBO.

Jeg har lige indgået et samarbejde med CMore. Samarbejdet går ud på, at jeg skal anmelde de krimiserier og film inden for krimi/spænding som jeg ser på deres streammingtjeneste.

Så fremover vil jeg også her på Krimihjerte fortælle lidt om hvad jeg har set af krimi-/spændings-serier, og hvilke jeg synes er anbefalelsesværdige.

Indtil videre er det planen at fortælle om hvad det er jeg har set, til at begynde med 1-3 indlæg om måneden.

Nedenfor kan se du hvad jeg har set i februar måned.

I februar måned har jeg for eksempel set
- Den døende detektiv
Den kan desværre ikke længere streames på DR. Den er en virkelig god krimiserie. Rolf Lassgård, spiller exeptionelt hovedrollen. Faktisk er jeg fristet til at sige, at han som altid spiller ekseptionelt. Historien er fantastisk krimi, som har noget på hjertet. Rolf Lassgård spiller den pensionerede Lars Martin Johansson.

Sammen med hans tidligere kollega Eriksson - graver de i en gammel sag. Lars Martin falder om med et hjerteslag. Det der med en sund kost, er ikke hans livret. Så han bruger efterforskningen som en form for genoptræning. En ganske anderledes og spændende genoptræning. Krimien oser af kvalitet. Den holder din interesse fanget fra start til slut. Det er en serie i 3 dele.

Lige pt er det desværre kun afsnit 3:3 som er tilgængeligt på DR.dk Den blev vist på DR2, så husk at holde øje med hvad de sender af gode krimier på DR2.

Det er ellers en serie som jeg varmt vil anbefale.

Glacé 
Er en rigtig spændende fransk krimiserie. Den er bygget over Bernard Miniers krimi Iskold død. Serien kan ses på Netflix. I al sin enkelhed handler krimien om efterforskeren Martin Servaz jagten på en seriemorder. Det er nogle grusomme mord som efterforskeren skal efterforske. Der kører et sublimt psykologisk spil mellem efterforskeren Martin Servaz og seriemorderen.

Det er en visuelt rigtig flot serie. Den er barsk, men også en fantastisk spændende oplevelse. Jeg er faktisk gået hen og blevet helt glad for franske serier. Serien er bygget over krimien Iskold død af Bernard Minier. Jeg har ikke læst krimien, men hvis bogen lever op til serien så må den være god. Visuelt er det en smuk. Der er masser af spænding, intriger og selvfølgelig mord som skal opklares.

Det er en serie som jeg varmt vil anbefale - til alle krimielskere.

Knæleren Er ligeledes en fransk krimiserie, som jeg har fundet på Netflix. Det er efter anbefaling fra en anden krimi-elsker at jeg begyndte at se den. Og wauw for en serie. Det har været ret befriende at se franske krimiserier. Ellers er det jo meget Nordic noir og amerikanske krimier som er i højsædet, men de her franske serier har altså helt andre kvaliteter. Visuelt er flot optaget og klippet. Psykologien er i højsædet, hvor det ofte løber dig koldt ned af ryggen.

Kort fortalt handler den om en morder, der er en copycat. Det er dog ikke bare et enkelt mord, men hel serie af mord. Den oprindelige drabsmand er en kvinde som sidder fængslet, så det er ikke fordi hun har genoptaget "beskæftigelsen" som morder. Men kan der komme noget godt ud af at have et samarbejde med en seriemorder?

Serien er virkelig stærk på det psykologiske plan. Samtidig er der stadigvæk masser af stærke og voldsomme scener. Så det er ikke fordi at du bliver skånet for diverse grufulde lemlæstelser.

Hvis du har Netflix, så skal du absolut se denne.


Hvad ser du af serier på diverse tjenester?

Håber du har lyst til at læse mere om hvilke serier, jeg er faldet for.

Her i marts har jeg indtil videre blandt andet set "Frygtløs" på DR og Marseille på Netflix. Begge er spændende på hver sin måde. Disse er i spændingsgenren, men dem fortæller jeg mere om en anden gang.

Hvis du gerne vil læse anmeldelser af serier, så skal du besøge siden vielskerserier

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar