onsdag den 25. april 2018

I bjørnens klør af Peter Mogensen

Handling
Danmark får til opgave at lede FN i en periode hvor verden inden for få uger skal tage stilling til om Tjetjenien skal have sin selvstændighed fra Rusland. For den russiske præsident Sorokins muligheder for at fortsætte som præsident vil dette være en fatal beslutning, og for USA vil den være et tegn på, at USA er tilbage som leder af verdensscenen.

Den tidligere jægersoldat Henrik Foss, nu nummer to i det største oppositionsparti Venstre, med udsigt til at blive Danmarks næste udenrigsminister, udsættes pludselig for en massiv afpresning da hans to sønner og ekskone kidnappes.

I skyggen af de to stormagters internationale politiske armlægning kaste Danmark ud i en for offentligheden hemmelig regeringskrise, som inden for få døgn eskalerer til et stadie af total panik, hvor kampen for at redde Laursens familie blandes sammen med kampen om regeringsmagten efter det kommende folketingsvalg.

Anmeldelse
Måske kender du Peter Mogensen fra Tirsdagsanalysen eller Mogensen & Kristiansen på TV2 News? Er man til politik er det nogle af de bedste udsendelser, efter min mening. Der er derfor ingen tvivl om, at Peter Mogensen med denne debut spændingsroman bevæger sig ind i et område han mestrer. Det er et område som han har en stor viden omkring. Det var derfor ekstra spændende om denne viden kunne overføres til en spændingsroman.

Det kan jeg ikke give et entydigt svar på.

Det er let nok at få øje på potentialet, det er en rigtig spændende historie. Det er også tydeligt, at Peter Mogensen kender det politiske spil - og ikke mindst hvad der sker bagved facaden. Der er rigtig mange gode ting, men der er også tråde som jeg finder helt unødvendige. Ikke alle tråde bidrager noget særligt til historien, og derfor synes jeg de er overflødige.

I starten skal man også holde tungen lige i munden, da der er en del personer at holde styr på. Når du først er kommet ind i historien er den ganske spændende, den havde dog lige et dyk i midten inden intensiteten steg igen imod slutningen. "Forræderen" er også lidt for nem at gætte, det ændrede dog ikke min læseoplevelse.

Det politiske spil fremstår troværdigt.

Personskildringerne er fint sammensat. Særligt kan jeg godt lide, at de både har lyse og mørke sider. Den denne måde får karakterne mere kant og fremstår mere virkelige.

Det har været en fornøjelse eller måske nærmere rigtig spændende at befinde sig i Henrik Foss' univers. Forhåbentlig kommer der flere politiske spændingsromaner fra Peter Mogensen.

Er du til politiske spændingsromaner så synes jeg bestemt, at du skal give dig i kast med I bjørnens klør.

Rigtig god læselyst.

Krimihjerte giver I bjørnens klør af Peter Mogensen 4 ud af 6 krimihjerter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar