lørdag den 20. oktober 2018

Blodmåne af Katrine Engberg

Anmeldelse
I de sidste par uger har jeg hørt Blodmåne som lydbog. Jeg hører kun lydbog når jeg kører, oftest max 20 minutter på en dag. Så det har taget lidt lang tid. Katrine Engberg oplæser selv krimien. Det gør hun virkelig godt. Faktisk så godt, at jeg også vil høre Glasvinge som lydbog.

Hovedpersonerne i Blodmåne er de samme som i Krokodillevogteren. Esther de Laurenti og Gregers er nu flyttet sammen i en lejlighed. Annette og Jeppe arbejder stadigvæk sammen, for det meste fungerer deres samarbejde upåklageligt. Både Anette og Jeppe har hver deres private problemer at slås med. Anette, som er gift med Svend, har et par hunde som hun betragter som sine børn. Anette er begyndt at have megen hjertebanken, være mere forpustet end hun plejer. Hendes familie har en historik med forhøjet blodtryk og hjerte/kar sygdomme. Så Anette tør ikke gå til lægen.

I Ørstedsparken findes en hjemløs mand, der er frosset ihjel. Ret hurtigt viser det sig at der langt fra er tale om en hjemløs mand, men derimod en kendt person, Alpha Bartholdy, indenfor modebranchen. Inden for kort tid sker der et nyt mord, begge ofre har været til den samme fest. Én af Jeppes private venner Johannes, har også deltaget i festen - og vender første hjem sin mand efter flere dage. Bagefter vil han helst ikke tale med politiet, det er jo altid mistænkeligt.

Faktisk er der en del mistænkte, inden Engberg tryller en kanin ud af hatten - og vups dette er gerningsmanden. Jeg blev ihvertfald overrasket.

Plottet er virkelig flot skruet sammen, personskildringerne er rigtig fine. Uanset som du læser eller lytter til krimien, er jeg sikker på, at du vil blive fanget af historien. Det er rigtig godt fortalt krimi, som er skruet sammen så spændingen og morderen først afsløres til allersidst.

Har du endnu ikke læst eller lyttet til Katrine Engbergs krimier, så glæde dig du har rigtig gode læseoplevelser til gode. Så snyd ikke dig selv for dette krimi-forfatterskab, som er kommet for blive - det håber jeg ihvertfald.

Jeg giver Blodmåne af Katrine Engberg min varmeste anbefalinger.

Krimihjerte giver Blodmåne af Katrine Engberg 5 ud af 6 hjerter.

Rigtig god fornøjelse.

Krimien er modtaget som et anmeldereksemplar fra forlaget People's Press


1 kommentar:

  1. Det er så dejligt når forfattere selv indlæser, og endnu bedre når de er gode til det :)!

    SvarSlet