søndag den 14. oktober 2018

Sommerfuglen af Jürgen Klahn

Handling
Drabsefterforsker Jesper Frank har andre planer end at opklare mordet den smukke Kirsten Vedell. Pressen taler om et hjemmerøveri, men Frank har svært ved rigtigt at engagere sig i efterforskningen.

Han er gennemsyret af hævntørst mod biltyven Iver Kingo, som han gør ansvarlig for sin kollega Christina Lundgårds skæbne. Frank har i al hemmelighed haft et forhold til hende, hun sidder i dag i kørestol med en kugle fastklemt i hjernen.

Da Kingos navn dukker op i forbindelse med drabet, vågner Franks instinkter. Biltyven er tidligere sluppet fra ham, godt hjulpet af kvinderne i sit liv. Hævntørst blandes med jalousi, og Frank gør den smertelige erfaring, at begge dele slører dømmekraften. Linjen, der skiller hævn fra retfærdighed er hårfin, det samme er linien mellem ven og fjende.

Anmeldelse
Så er sidste side vendt i Jürgen Klahns debutkrimi læst. Krimien er udkommet ved Forlaget Mellemgaard i 2016. Den har stået længe på hylden, men i august blev den endelig taget ned fra hylden.

Det, at der er gået så længe inden jeg har fået den læst, det er ikke bogens skyld. Det var været en rigtig dejlig læseoplevelse. Der er hverken tale om en krimi med makabre mord eller et speget psykologisk spil.

Det er en letlæselig krimi, som også hurtigt er læst. Den er sprogligt rigtig godt skrevet, med korte kapitler - så man kan hurtigt overtale sig selv til lige at læse et kapitel mere.

Der foregår egentlig mange forskellige efterforskninger, som til slut får  en løsning. Plottet både omkring hvem der skød Christina og hvem der dræbte Kirsten Vedell bliver opklaret på fornemste vis til slut. Plottet er yderst realistisk, jeg kan ihvertfald sagtens forestille mig at det kunne ske i virkeligheden.

Det har været en fornøjelse at være i selskab de fremtrædende personer i krimien. Der er for så vidt ingen af dem som jeg ikke kunne forestille mig at møde på gaden  i en større by. Personskildringerne er vedkommende og lette at forholde sig til.

Jeg glæder mig til den næste krimi fra Jürgen Klahns hånd.

Krimihjerte giver Sommerfugl af Jürgen Klahn 4 ud af 6 hjerter.

Rigtig god læselyst.

Sommerfugl er modtaget som anmeldereksemplar fra forfatteren Jürgen Klahn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar