torsdag den 31. januar 2019

Søster min af Helle Vincentz

Handling
Da et dansk medicinalfirma skal lancere sin største satsning nogensinde - en banebrydende pille til kvinder med depression som også mister sexlysten – får den administrerende direktør nys om, at en medarbejder anonymt har sendt ulovlige dokumenter til Lægemiddelstyrelsen.                                     
Han kontakter CJ Consult, hvor Sofie Munk netop er blevet ansat, og hun får til opgave at finde den skyldige. Men hun har knap taget hul på efterforskningen, før alle hendes alarmklokker kimer. Meget tyder nemlig på, at direktøren har væsentligt større problemer end nogle forbudte papirer. 

For en medarbejder har åbenbart haft sin helt egen dagsorden. Ud over de indsendte dokumenter har vedkommende nemlig taget sagen i egen hånd og fjernet alt – og alle - der kunne stå i vejen for pillens succes. 

Anmeldelse
Så er der endelig nyt fra efterforsker Sofie Munk. Denne gang skal Sofie undersøge medicinal-industrien. Samtidig med, at Rasmus som arbejder i Lægemiddelstyrelsen, begyndt at interessere sig for hvordan det kunne være at Hanne - hans kollega har begået selvmord. Ved at vælge medicinalindustrien er der mange muligheder for modstridende interesser. Medicinalvirksomhederne vil gerne maximere deres indtjening, men falder de for fristelsen for at gøre det på bekostning af andre.

Har man, som jeg, selv mærket følgerne af en depression eller haft det inde på livet på andre måder - så vil meget nemt kunne relatere sig til historien. Det vil man også sagtens kunne alligevel.

Søster min - er bygget rigtig flot op, den er vedkommende, spændende, ikke til at lægge fra sig og levende fortalt. Der er masser af tvist - lige frem til slutningen.

Det var én af de bøger, jeg ikke havde lyst til skulle ende. Det at jeg havde svært ved at lægge den fra mig, betød at jeg i et hug læste de sidste 150 sider.

Det har været en fornøjelse at være i selskab med Helle Vincentz' Sofie Munk. Jeg elskede hvert et sekund.

Med Helle Vincentz ved man, at hun altid giver sig i kast med de helt store brancher. Her er det medicinalindustrien som får liv. I denne er det heldigvis en anden vinkel end mange andre spændingsromaner om medicinalindustrien. Her er det ikke at virksomheden vil spare penge på testforsøgene og derfor får dem foretaget i Afrika. Til gengæld om det pres medarbejdere i Lægemiddelstyrelsen skal stå imod.

Krimihjerte giver Søster min sine varmeste anbefalinger.

Krimihjerte giver Søster min 5 ud af 6 hjerter

Krimihjerte har modtaget Søster min af Helle Vincentz som anmeldereksemplar af forlaget People's Press

Ingen kommentarer:

Send en kommentar