søndag den 14. juli 2019

Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen

Handling
I "Offer 2117" bliver Assads dystre hemmeligheder udfoldet, imens han sammen med Carl Mørck og resten af Afdeling Q skal løse en krævende opgave.

Assad kender vi som en mand med en veludviklet humor, et imponerende sprogøre og formidable nærkampsevner. Men hans mørke fortid har indtil nu været ukendt. Med "Offer 2117” stifter vi nærmere bekendtskab med Assads voldsomme personlige historie og baggrund.

Sideløbende med at Assad og Carl skal løse en svær opgave, modtager Gordon underlige beskeder fra en ukendt person. Hvad mon binder disse historier? Altså hvis de overhovedet har noget med hinanden at gøre.

Anmeldelse
I forrige Afd Q bog (Selfie) - kom vi tæt på Rose. I Offer 2117, er det tid til at vi lærer Assad bedre at kende.

Assad er en person med mange facetter. F.eks. kommer hans smagsløg på prøve da Carl laver kaffe til Assad, det synes Assad bestemt ikke er nogen stor fornøjelse for at sige det mildt. Assad har været igennem rigtig meget, men han er også en overlever. Det er ikke småting han er blevet udsat for i sit liv indtil nu - og det er langt fra slut.

Noget af det centrale i handlingen er flygtningekrisen, at der i nærheden af Barcelona er en stander med som tæller antallet af druknede flygtninge er jo skræmmende nok i sig selv.

Zander er også et ret spændende bekendtskab. Hvem Zander er og hvad han bidrager med - det må du læse om i bogen.

Det har været en til tider både gribende og frygtelig historie, som fik tårerne frem i øjnene på mig mens jeg læste. Særligt sidste halvdel var hård læsning.

Jussi Adler-Olsen er med Offer 2117 lykkedes helt fantastisk med at levere en helt troværdig beskrivelse af Assad og hvad det er han rummer.

Ud over at have helt styr på Assad, er Jussi Adler-Olsen helt eminent til at skrive krimi-thrillere med masser af psykologi.

Det er en historie med spænding fra start til slut. Da jeg læste bogen skulle jeg helt tiden lige læse lidt mere - så jeg fik mere at vide om Zander. En rigtig page-turner.

Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen får 6 hjerter ud af 6 mulige af Krimihjerte.


Krimihjerte har modtaget Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen som et anmeldereksemplar fra Poltikens Forlag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar