søndag den 15. marts 2020

Åndemaneren - Blodengel sæson 2 af Lotte Petri

Handling
Statsobducent Hack Grandahl er blevet kaldt til Grønland af politimesteren i Nuuk for at foretage en retsmedicinsk undersøgelse af et ungt par. Politiet har arbejdet med en teori om et udvidet selvmord. Men hvorfor er kvindens baghoved smadret fuldstændigt? Og hvorfor havde manden ikke bare skudt sig selv, når der var en riffel lige ved hånden? Og hvad var motivet, når parret netop stod og skulle giftes og var dybt forelskede?

Politiledelsen i Nuuk beslutter at tilkalde ekspertise udefra og får drabsefterforskeren Sofie Engell til Grønland for at undersøge sagen. Det viser sig snart, at der er tale om et blodigt dobbeltdrab. Da Sofie begynder at undersøge en række uopklarede sager, opdager hun et mønster på gerningsstederne.
En dukke lavet af ligdele bliver efterladt som varsel forud for drabene. Da endnu en dukke bliver fundet, venter befolkningen i Nuuk rædselsslagent på, at det næste drab bliver begået.

Jagten sætter ind på en nådesløs seriemorder.

Anmeldelse
Åndemaneren er sæson 2 i Lotte Petri's Mofibo Originals serie Blodengel. Hvis du har haft et Mofibo abonnement har du kunnet læse krimien online som ebog eller lydbog. Papirudgaven af Åndemaneren blev udgivet af People's Press den 6. marts 2020.

Sofie Engell må denne gang til Grønland. Her kommer du med på en rejse både gennem et smukt Grønland og et mere mørkt Grønland. Det er i sig selv fascinerende.

Med Grønland som udgangspunkt er der rige muligheder for at skrive en mørk krimi. For hvad er det egentlig for en kultur som der er i Grønland? Hvis man ikke har været i Grønland før, så er der en unik mulighed for at blive klogere på Grønlands natur og kultur - gennem Åndemaneren.

Der tegnes bestemt ikke noget rosenrødt billed af hverken Grønland eller Danmark (for den sags skyld).

Til gengæld er jeg sikker på at krimien nok skal få det til at løbe dig koldt ned af ryggen, hjertet begynder at slå hurtigere og du får både åndenød og nedbidte negle.

Så er du advaret.

Det er nok rigtig gode miljøbeskrivelser og personskildringer som Lotte Petri har med i krimien.

Det er en meget spændende og mørk krimi.

Den får de varmeste anbefalinger med herfra.

Krimihjerte give Åndemaneren af Lotte Petri 💖💖💖💖ud af 6 mulige

Rigtig god læselyst.

Krimihjerte har læst krimien som ebog i sommeren 2019 på Mofibo.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar