søndag den 22. marts 2020

Ind i den hvide nat af Jakob Melander

Handling
Da det maltrakterede lig af en dansk malkeko driver i land på Gilleleje Strand, kommer politiassistent Lars Winkler på sporet af en sag om indsmugling af store mængder af et LSD-lignende stof.

Under en anholdelse af to klatretyve på Hotel Continental på Nørrebrogade i København, stjæler Nanna Christoffersen fra indbrudsafdelingen hos Bellahøj Politi en statue af Hindu-guden Kali. Men både kriminelle bagmænd og efterretningstjenesten vil gøre hvad som helst for at få fat på statuen, og snart er Nanna jaget vildt.

Trods politiets efterforskning når stofferne ud på gaden, og fire personer bliver indlagt med svære psykoser efter at have indtaget stoffet. Og da de to indbrudstyve bliver brændt levende på genbrugsstationen under Bispeengbuen med rester af det samme LSD-lignende stof i kroppen, må Lars indse, at de to sager hænger sammen.

Nanna Christoffersen søger tilflugt i ekskæresten Malenes bordel, mens hun prøver at forlige sig med sin søns kommende svigerforældre, der bestemt ikke er hendes kop te. Og til et sommerbryllup i det idylliske Nordsjælland med udsigt til Øresund og sommernattens smil må de alle indse, at både døden og kærligheden kun er et kys herfra. I Ind i den hvide nat står Lars Winkler overfor en gammel modstander i sin hidtil mest komplicerede sag med rødder i ulovlige medicinske eksperimenter under Den kolde krig. 

Hvad der før havde været en lettere kuriøs sag om en ko på syre, var nu en fuldt udfoldet efterforskning af et særdeles modbydeligt dobbeltdrab med forbindelse til omfattende narkotikasmugling.

Anmeldelse
Ind i den hvide nat - er bind 7 med politiassistent Lars Winkler.

Ind i den hvide nat - er én af Jakob Melanders absolut bedste krimier.

I denne krimi er jeg ret fascineret af Nanna. Nok er hun korrupt, men alle hende handlinger har en pris - en ret høj pris endda. Det er aldrig en god ide at lave aftaler med kriminelle - og da slet ikke nå man ikke kan overholde aftalerne - det bliver ret skræmmende. Så sker der virkelige uhyggelige ting, ikke at det ikke er noget man forventer - men alligevel.

Lars Winkler har sit at slås med  - i stedet for at blive på behandlingshjemmet, beslutter han sig for at arbejde sig ud af sit problem. Han gør også noget andet, for ikke at friste sige selv. Der vandt han lige en stjerne eller to. Der viste han lige rygrad - endelig.

Jakob Melander og hans Lars Winkler serie har vist at være et stjerneskud på den danske krimihimmel, som bare funkler klarere og klarere. Egentlig er det helt forkert at kalde det et stjerneskud - for de fader ud - men Jakob Melander er tilbage stærkere end nogensinde.

Jeg synes det er den bedste i serien.

Krimihjerte giver Ind i den hvide nat af Jakob Melander 💖💖💖💖💖ud af 6 mulige.

Rigtig god læselyst.

Krimihjerte har modtaget krimien som et anmeldereksemplar fra People's Press.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar