lørdag den 25. april 2020

Sekten på Tågeøen af

Handling:
På en tåget og stormomsust ø i den svenske skærgård har en new age-bevægelse slået sig ned på herregården ViaTerra. Den karismatiske leder Franz Oswald samler sine tilhængere under mottoet ”Vi vandrer jordens vej” og budskabet om, at verden er ude af balance og stress og giftstoffer ved at ødelægge menneskeheden.

Sofia Bauman har lige afsluttet sine universitetsstudier og bliver fascineret af Oswalds lære. Hun spiser økologisk, kobler af fra verdens larm og genfinder kontakten med naturen på øen. Hun bliver så tryllebundet, at hun tager imod Oswalds tilbud om et job og om at slå sig ned iblandt dem.

Da sommeren går på hæld, og efterårstågen sænker sig over øen, får Sofia en snigende fornemmelse af at være blevet draget ind i en sekt. Flere og flere forskelle mellem bevægelsens ansigt udadtil og Oswalds hensigter går op for hende.

Pludselig er der sat elektrisk hegn og alarmer op omkring sektens ejendom, og vejen tilbage til et normalt liv viser sig at være forvandlet til et mareridt.

Anmeldelse
Det har været en noget anderledes læseoplevelse. Særligt fordi at forfatteren har skrevet bogen med inspiration fra sin egen tid i Scientology. Forfatteren har selv været i Scientology i 20 år - inden hun brød ud derfra. Mange af beskrivelserne i Sekten på Tågeøen, tager udgangspunkt i forfatterens viden om hvor nemt det er at komme ind i en sekt samt at det er alt andet end nemt at komme ud igen.

Frans Oswald er ikke den person som han udgiver sig for at være - så langt fra. Så hvem er Oswald egentlig?

Det ophold som Sofia starter med at få tilbudt helt gratis - viser sig at være noget helt andet - når man arbejder på stedet.

Det er tydeligt at forfatteren har noget på hjertet. Særligt beskrivelsen af Sofia får hende til at fremstå levende. Sofia kunne faktisk have været de fleste af os.

Det er en bog - hvor man til tider flyver igennem fortællingen. Der er dog også perioder, hvor man sider og tænker sker der ikke snart noget. Der er masser af psykologisk spil i bogen. Det er det som holder den igang.

Hvis du giver den en chance - så er det faktisk en ret lærerig og spændende bog.

Krimihjerte giver Sekten på Tågeøen af Mariette Lindstein 💜💜💜💜ud af 6 mulige.

Rigtig god læselyst.

Krimihjerte har modtaget bogen som et anmeldereksemplar fra Gyldendal.Ingen kommentarer:

Send en kommentar