onsdag den 1. juli 2020

Jæger af Walther Rebernik

Handling
Rato er tidligere soldat fra Balkan. Han undrer sig over, hvor nemt alting er i Danmark. Nu står han i spidsen for en bande af eks-balkankrigere, der har taget magtens i Københavns underverden.

Patrick er anklageren, der hader kriminelle.Han bøjer gerne reglerne for at opnå sine mål og har succes med sin kompromisløse stil. Men hans fortid truer med at indhente ham.

Markus lever samfundets bund og har klaret sig uden CPR-nummer siden han var 10 år.

Hannah arbejder som specialkonsulent for Politiet. Hun er dårlig til mennesker, men eminent til at opfatte detaljer, som ingen ellers ser.

Da en serbisk gangster findes brutalt myrdet på et toilet i Københavns Byret, og politiets chefanklager samtidig forsvinder sporløst, føres de fire meget forskellige skæbner sammen, og det ender i en kamp om liv og død.

Anmeldelse
Jæger er Walther Reberniks debutroman. Der er fuld af positive takter.

Walther Rebernik bruger i Jæger sin særlige viden om respekt og ære indenfor karatesporten, men også arbejdet som advokat giver spændingsromanen en høj grad af troværdighed.

I starten kan det godt være, at du som læser føler dig lidt forvirret. De forskellige sidehistorier, virker lidt som historier i flæng - det er de selvfølgelig ikke.

Du får hurtigt et par favoritpersoner. Det gjorde jeg i hvert fald. Mine var Hannah og Markus. Der var intet ved deres liv, som fra start af var nemt eller lige til. Det er selvfølgelig det, som er med til at gøre dem spændende. De har dybde, er levende og helt uforudsigelige.

De serbiske gangsteres meninger og opførsel, er netop præget af, at de har kæmpet i Balkan-krigen. Nu mange år senere ser de stadigvæk den daværende serbiske militære ledelse som helte.

Hvordan relationerne mellem personerne er i Jæger - det vil jeg ikke afsløre. Det håber jeg, du har lyst til selv at finde ud af.

Det er en spændingsroman med masser af pondus, men også finesse. Handlingen er uforudsigelig. Dette sammen med den kraftige inspiration fra karatesporten, er med til at gøre den til noget særligt.

Det er en rigtig spændende roman. Den er anderledes og helt sin egen, men samtidig tegner den også skræmmende billede af hvordan Københavns undergrund fungerer.

Jeg glæder mig til at læse mere af Walther Rebernik.

Jeg vil gerne anbefale dig at læse denne. Så rigtig god læselyst.

Krimihjerte giver Jæger af Walther Rebernik 4 store ❤❤❤❤  ud af 6 mulige.

Krimien er modtaget som anmeldereksemplar fra Byens Forlag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar