mandag den 7. september 2020

De heldige af Georgia Hunter

I løbet af min sommerferie har jeg læst en del bøger, som har taget udgangspunkt i og omkring 2. verdenskrig. Jeg har tidligere skrevet om 2 af dem - Cilkas rejse og Tatovøren i Auschwitz. 

De heldige er en form for slægtsroman, over en jødisk familie fra Polen. Det er en virkelig stærk fortælling. Romanen er skrevet af Georgia Hunter, det er hendes egen familie hun har skrevet om. 

Kort fortalt handler bogen om familien Kurc. Langt det meste af familiens tre generationer er samlet for at fejre den jødiske højtid pesach i foråret 1939. Herefter at der ikke noget som er det samme længere.  Romanen beskriver længslen efter at være sammen med sin familie, og hvilken drivkraft dette var for at overleve de frygtelige forhold de måtte leve under igennem 2. verdenskrig. 

Vi følger de forskellige dele af familien under 2. verdenskrig i de polske ghettoer, i koncentrationslejre i det trejde rige, russiske Gulag, i Israel, Afrika, Brasilien og USA. Man siger, at tro kan flytte bjerge. Med denne roman om familien Kurc, er jeg tæt på at mene at det gjorde troen for denne familie.

Det er en gribende historie, som går direkte i hjertet. 

Det er virkelig en fantastisk historie.

Det er bestemt en bog som læseværdig og lærerig. Den vil sidde i dig længe efter du har lukket bog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar