lørdag den 3. marts 2018

Wienerbroderskabet af Ingar Johnsrud

Handling
Wienerbroderskabet handler om politiefterforsker Fredrik Beier, der bliver kontaktet af en højtprofileret politiker, som melder sin voksne datter og sit barnebarn savnet. Datteren tilhører en kristen sekt, som kalder sig "Guds lys". Da politiet møder op på sektens gård Solro, finder de fem lig, men intet spor af den forsvundne datter og barnebarnet.

Sådan starter Wienerbroderskabet, en tætvævet og actiobpræget thriller om racehygiejne, dommedagskult og politisk magt.

Wienerbroderskabet er første bog i en triologi med politimanden Fredrik Beier i centrum. Fredrik er tilbage på jobbet, men er af sine chefer blevet pålagt at gå i terapi efter en personlig tragedie. Den nye sag - og hans nye makker, den gådefulde Kafa - er en alt for stor mundfuld for en i forveen hårdtprøvet mand.

Anmeldelse
Wienerbroderskabet er 1. del i en planlagt triologi af norske Ingar Johnsrud. 2. del i triologien, Kalypso, er lige udkommet på Gyldendal.

Wienerbroderskabet er en spændende historie, med rigtig mange forviklinger. Den består af et nutidigt og fortidsforløb. Det fortidige forløb foregår primært midt under 2. verdenskrig. De 2 forløb fungerer rigtig godt sammen.

Der er en del sproglige finesser, hvor der bliver leget med sproget. Det er en fryd at læse, sådan en bog. Hvor forfatteren virkelig har styr på plottet, hvor der hele tiden sker noget - også noget man slet ikke forventer.

Der er nogle virkelig gode person- og miljøbeskrivelser. Handlingsforløbet og plottet er bygget op så det fremstår realistisk. Og ja - det kunne sagtens forekomme - også slutningen, som ikke er helt som man forventer, men realistisk er den ikke desto mindre.

Jeg glæder mig allerede til at læse Kalypso - som ligger klar på reolen.

Krimihjerte vil virkelig gerne anbefale denne rigtig gode debutthriller - som virkelig har et højt niveau..

Rigtig god læselyst.

Krimihjerte giver Wienerbroderskabet af Ingar Johnsrud 5 ud af 6 hjerter.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar