fredag den 6. april 2018

Blå Iris af Inger Gammelgaard Madsen

Handling
Under isen i en gammel robåd, der er drevet ind til bredden i Norsminde Fjord, findes en død teenagepige. Pigen viser sig at være Iris Bøgh Lykkegaard fra Malling, som har været forsvundet i over 2 måneder. Hun forsvandt efter en bytur til Aarhus, hvor hun fejrede sin 16-års fødselsdag sammen med veninderne. På isen over den døde pige ligger der blomster. Blå iris. Er det drabsmanden, som har lagt dem der? Hvorfor er den unge, populære pige med de særligt smukke, blå øjne blevet tortureret, brutalt myrdet og efterladt i båden?

Det er Roland Benitos første svære sag som ny politikommissær hos ØstjyllandsPoliti, hvor han samtidig må kæmpe med kollegers mistillid efter hans år som efterforsker i Den Uafhængige Politianklagemyndighed. Som efterforskningen skrider frem, viser det sig, at der kan være flere motiver til drabet på Iris. Langsomt afsløres mere og mere af hendes liv, og intet er som det ser u dtil at være. Men drabsmanden er tættere på, end Roland er klar over. Kan han beskytte dem, han elsker?

Anmeldelse
Blå Iris er 11. bog i serien om politikommisær Roland (Rolando) Benito. Jeg har ikke tidligere læst noget af Inger Gammelgaard Madsen, men jeg har da en del af serien stående på hylden allerede. Den kan godt læses selvstændigt, men den giver bestemt lyst til at læse resten af serien også.

Placeringen af mordefterforskningen i Malling, kan vi takke en flittig krimilæser fra Malling for. Læseren havde foreslået, at mordet skulle ske i Malling. Det at det foregår lige her omkring hvor jeg bor, er da lidt creepy. Det eneste fiktive i området i bogen, er vist privatskolen. Det var med til at gøre min læseoplevelse noget anderledes, at det hele foregik så tæt på min egen bopæl. Jeg var faktisk helt glad for, at min vej ikke blev nævnt.

Plottet bærer præg af en masse research, og er virkelig gennemtænkt. Det er først til aller aller sidst, at man som læser opdager hvem morderen er. Det er en både troværdigt og realistisk historie. Personerne er virkelig godt og levende beskrevet.

Sproget er let og flydende. Kapitlerne korte - hvilket også er med til at man hurtigt får læst bogen. For man kan da lige tage et kapitel mere. Så du skal være klar på en historie hvor siderne nærmest vender sig selv. Så du bliver alt for hurtigt færdigt med at læse krimien.

Alt i alt en rigtig god og spændende læseoplevelse.

Krimihjerte giver Blå Iris af Inger Gammelgaard Madsen 4 ud af 6 krimihjerter.

Blå Iris er udgivet på Inger Gammelgaard Madsens eget forlag - Farfalla.

Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar